Moderne dans

7-9 jaar

Modern basis is een les algemene dansvorming waarin de nadruk wordt gelegd op de moderne dans. Moderne dans is ontstaan aan het begin van de 20e eeuw als tegenhanger van het klassieke ballet. Deze dansvorm is heel vrije en expressief in beweging en gaat uit van natuurlijke bewegingen van het lichaam. In deze les worden, net als in de andere lessen algemene dansvorming, techniek oefeningen gedaan en basispassen aangeleerd. We gaan van spelenderwijs steeds meer naar het ‘echte werk’ van de moderne dansles. Zwaaien, draaien, springen en rollen. Naast techniek en basispassen wordt er in de les ook gewerkt aan een klein dansje dat we een ‘combinatie’ noemen. Je kunt een vrijblijvende proefles doen na afspraak.

Een superleuk moment met heel veel dansplezier!
De modern basis dansles wordt gegeven op zaterdag ochtend van 11.15-12.15 uur.

 

16+/volwassenen

Moderne dans is ontstaan aan het begin van de 20e eeuw als tegenhanger van het klassieke ballet. Deze dansvorm is heel vrij en expressief in beweging en gaat uit van natuurlijke bewegingen van het lichaam. In de moderne les werken we onder andere aan verschillende dynamieken, spanning/ontspanning, ruimtegebruik, houding, gebruik van de zwaartekracht, adem en muzikaliteit. In de les worden oefeningen op de plaats en door de ruimte gedaan. Er wordt ook vloerwerk gedaan.
Zwaaien, draaien, springen en rollen. Binnen deze les gebaseerd op de Europese moderne dans, kun je een grote varieteit aan bewegingen en muziekgebruik verwachten. Van heel energiek, tot ingetogen. Een les waarin je je dansgevoel heerlijk kunt ontwikkelen naast de technische elementen die ook zeker voorbij komen. Je kunt een vrijblijvende proefles doen na afspraak.

De moderne dansles wordt gegeven op vrijdag avond van 19.00-20.00 uur.

 

 

Copyright © 2014 Balletstudio Yolanda. All Rights Reserved.